Z krúžku vznikla pobočka Slovenskej numizmatickej spoločnosti

30.09.2008 Humenné

Humenné 30. septembra (TASR) - Z dlhodobo fungujúceho numizmatického krúžku sa stala v Humennom v uplynulých dňoch pobočka Slovenskej numizmatickej spoločnosti.
Numizmatický krúžok založili v tomto zemplínskom meste v roku 1974 pri tamojšom vlastivednom múzeu. O štyri roky neskôr sa odčlenil a priradil sa k Závodnému výboru ROH Chemka. Počas svojej činnosti usporiadal viacero zaujímavých výstav, na ktorých sa zúčastnili nielen milovníci mincí, ale aj obyvatelia Zemplína. Mimoriadnym úspechom krúžku bolo vydanie pamätnej medaily pri príležitosti svojho 10. výročia. \"Významným medzníkom bolo tiež uzatvorenie partnerskej dohody s Poľskou numizmatickou spoločnosťou, \" uviedli dnes pre TASR členovia pobočky.
Členovia krúžku sa počas jeho existencie zúčastnili na viacerých medzinárodných sympóziách, usporiadali výstavu plakiet obrazov Villiama Schiffera, bankára Michala Bosáka a pod.
Základňu humenskej pobočky spoločnosti tvorí v súčasnosti 27 stálych členov. Ich cieľom je rozšíriť svoje rady o ďalších mladých ľudí, ktorí prejavia lásku k numizmatike.
 

Vyberte región